Van werkdruk naar werkgeluk!

Hi,

Wil je dit ebook gratis ontvangen? Als je je email adres invult, ontvang je hem direct in je inbox. Wil je jezelf bevrijden van die eeuwige ratrace, wil je meer ontspannen? Of wil je voorkomen dat je burn-out raakt of wil je juist herstellen van een burn-out? De exacte fase waarin je je bevindt, is minder relevant. Deze 7 stappen staan allemaal in het teken om jou als werkende moeder te helpen om het juiste evenwicht te vinden tussen moeten, kunnen en willen. Je leert denken en handelen in mogelijkheden en leert bewuste keuzes te maken. Een hele korte impressie van de 7 bouwstenen vind je hieronder.
 

De 7 bouwstenen in vogelvlucht:

Bouwsteen 1 Mindset

Het leven is niet wat je overkomt, maar hoe jij ermee omgaat. Een juiste mindset zorgt ervoor dat je durft en kunt veranderen en dat jij leiderschap neemt over je leven. Naast het instellen van een veranderings-mindset komt ook het instellen van een positieve mindset aan bod. Tips en gerichte acties die bij deze bouwsteen horen, helpen jou om te focussen op die dingen die er voor jou echt toe doen en waar jij energie van krijgt. Ook zul je in staat zijn om de continue stroom aan piekergedachtes stop te zetten.

Bouwsteen 2 Energie

Met een gezonde portie energie, kun je de hele wereld aan. Bij een burn-out is de energie echt op, maar ik merk überhaupt dat bij veel vrouwen de energie laag is. Hierdoor is het lastig om inzichten om te zetten naar verandering. Werken aan een gezond energie level is belangrijke stap. Je krijgt veel tips om jouw energie te vergroten. Deze bouwsteen reikt iets verder dan het in kaart brengen van energiegevers en -nemers. Je gaat aan de slag met HET fundament van jouw energiehuishouding!

Bouwsteen 3 Persoonlijkheid en stress

Hoe stressbestendig ben jij? Jouw persoonlijkheid zegt niet alleen heel veel over hoe jij omgaat met stress (jouw stress-hantering). Het zegt ook veel over hoe jij omgaat met jezelf en met jouw eigen behoeften. Vind je ‘de klus klaren’ belangrijker dan het inlassen van pauzes? Moet het altijd meer of beter of mag het ook af en toe iets minder? Voel je je verantwoordelijk voor alles en iedereen of ben je prima in staat om de verantwoordelijkheid bij een ander te laten? Je leert meer over jouw persoonlijkheid en hoe jij omgaat met stress en welke invloed dit heeft. Je leert andere manieren om effectiever te reageren en te acteren, waardoor je stressniveau daalt.

Bouwsteen 4 & 5 Situatie werk en situatie privé 

Stress kan zich voordoen in het werk of in de privé situatie.  Het kan ook zo zijn dat er stressoren in de werk- én privésituatie zijn. Het is heel belangrijk om exact te weten, wat of wie jouw grootste stressbronnen zijn. In deze bouwsteen ontdek je niet alleen wat exact stress oplevert maar je leert ook hoe jij met andere stress-hanteringsstrategieën veel meer invloed op jouw situatie kunt uitoefenen. Hierdoor vergroot je jouw stress-bestendigheid.   

Bouwsteen 6 Balans

Bij het onderzoeken van deze bouwsteen komen alle voorgaande bouwstenen samen en wordt het steeds helderder hoe jij in balans komt en blijft. De tips en inzichten m.b.t. de vorige bouwstenen stellen je in staat om bewustere keuzes te maken die passen bij jouw persoonlijkheid en jouw huidige situatie. Nu alleen nog zorgen dat je deze inzichten en acties scherp houdt. De laatste bouwsteen is een belangrijk hulpmiddel hierbij.

Bouwsteen 7 Plan van aanpak

Je kunt vol vertrouwen de toekomst tegemoet doordat je precies weet wat je te doen staat. Het is tijd om concrete acties te formuleren naar aanleiding van alle tips en inzichten m.b.t. de eerdere bouwstenen. Deze acties vormen een mooie samenvatting van hoe jij je leven vanaf nu wilt gaan vormgeven. Dit plan houdt je scherp en maakt het eenvoudiger om op ‘het goede pad’ te blijven. Hartelijke groet,

Agathe Hania-Akse
www.expeditiewerkplezier.nl
 


 
* geeft verplicht aan
Email Marketing Powered by Mailchimp